Sinds !4 november is beertje weer terug bij een schoolplein. Beertje is omstreeks 1975 geplaatst bij de kleuterschool de duiventil in Waddinxveen-Noord. Het beeld verhuisde verschillende keren en stond als laatste bij het lokale radiostation RTW FM en moskee Anadolu aan de Staringlaan. Plotseling was Beertje weg.

Beertje is gemaakt door de Rotterdamse kunstenares Adri Blok (1919-1990) Adri was een van de eerste beeldend kunstenaars die beton reliëfs maakte. Veel van haar werk is te zien in Rotterdam.

Het wijkplatform Vondelwijk/Oranjewijk wilde bij de opening van de nieuwe scholencluster: Groenoord waar de  Regenboogschool, de Koning Willem Alexanderschool en Quadrant onder vallen iets geven namens het wijkplatform.

Voorzitter Quirien Groenendijk is op zoek gegaan naar Beertje en wat bleek? Beertje lag op de gemeentelijke opslagplaats en was licht beschadigd. Het wijkplatform heeft het beeld laten restaureren en een sokkel laten maken.

In de middag van 14 november in het bijzijn van leden van het wijkplatform en een klas kinderen van de Willem Alexanderschool arriveerde Beertje in een grote vrachtwagen van de gemeente. Beertje werd op zijn plaats gezet. Nu is het nog wat drassig maar er komt gras en mooie planten. Na zo’n lange tijd op de opslagplaats te hebben gelegen genoot Beertje zichtbaar van zijn nieuwe plaats en vooral al die kinderen om hem heen. Omdat het guur weer was gaf een van de leerlingen haar sjaal. En diverse kinderen knuffelden Beertje. Hij genoot zichtbaar.

Beertje arriveert in een grote vrachtwagen van de gemeente
De peuters van de Willem Alexanderschool staan al klaar
Quirien houdt een toespraak voor de kinderen
Beertje na plaatsing
De kinderen zijn erg blij met Beertje