In Waddinxveen zijn nog best veel donkere poorten en brandgangen. Het nadeel van donkere poorten en brandgangen is dat deze meer inbraak gevoelig zijn. U, als inwoner zijnde, kan hier zelf iets aan doen. Inbrekers staan niet graag in het licht. Het is dus wenselijk verlichting aan te brengen die de poort/brandgang verlicht.

Omdat de wijkplatforms veiligheid belangrijk vinden, bieden we een bijdrage voor de aanschaf van poortverlichting. Zowel woningeigenaren als huurders kunnen een eenmalige bijdrage ontvangen van 50% van de kosten voor het aanbrengen van poortverlichting met een maximum van € 50 per adres. Let op: je kunt t/m 10 december 2019 een bijdrage aanvragen. In 2020 wordt deze regeling niet meer aangeboden. 

De bijdrage poortverlichting werkt op basis van een online aanvraag voor het aanbrengen van poortverlichting. U kunt daarna een factuur en foto van de geplaatste lamp met declaratieformulier mailen naar het wijkplatform en krijgt dan een deel van de kosten vergoed. Wilt u gebruik maken van deze subsidie? Lees de voorwaarden goed door en vul dan het onderstaande aanvraagformulier in.

Aanvraag Poortverlichting

  • Geef aan waar de poortverlichting zou moeten komen hangen
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.