Zaterdag 25 september was er de straatspeeldag/burendag in de Roemer Visscherstraat.

Bijna 25 jaar lang organiseerde een speciaal comité de burendag in de Roemer Visscherstraat. Tot enkele jaren geleden. Het organiserende comité zocht nieuwe leden en die stonden niet op.

Tot november 2019 toen kwamen vier jongvolwassenen naar de wijkplatform vergadering met het verzoek om een bijdrage uit het wijkbudget voor de organisatie van de burendag. Deze jongeren, Inge, Stefan, Jeroen en Joost hadden in hun kinderjaren heel veel plezier beleefd aan de door hun ouders georganiseerde burendag. Hun plan werd door het wijkplatform geprezen en  het gevraagde bedrag uit het wijkbudget werd toegekend. Helaas kregen we in 2020 te maken met corona. Op 4 juli dit jaar kwamen de vier organisatoren bij elkaar en werd besloten om dit jaar een speciale kinderstraat speeldag te organiseren.

Heel veel uren overleg met elkaar en met het wijkplatform resulteerden in de straatspeeldag van afgelopen zaterdag. Het comité had alles heel goed voorbereid. We zullen u de details van de hobbels die de dagen vooraf het evenement genomen moesten worden besparen. Maar om klokslag 12.00 uur werd het feest geopend door de nieuwe kinderburgemeester Linn Boogaard. Het was de eerste officiële handeling van Linn als kinderburgemeester. Ze werd vergezeld van wethouder Brigitte Leferink. De pers was aanwezig en er werd ook nog een speciale vlog gemaakt, als voorbeeld van een aanvraag voor een bijdrage uit het wijkbudget door Meet and Match.

Wat veel belangrijker was voor het comité was of de kinderen plezier hadden deze dag. De stormbaan, het messenwerp spel, de suikerspin  de reuzen vier op een rij en het springkussen voor de allerkleinsten en nog veel meer attracties werden door de buurt kinderen zeer op prijs gesteld.

Er werden ook nog enkele rondes bingo gespeeld. Met prachtige prijzen die door ondernemers uit de wijk ter beschikking waren gesteld. Niet alleen de kinderen maar ook de ouders speelden fanatiek de bingo rondes. Welke door het comité zeer professioneel werden gepresenteerd. Inge, Stefan, Jeroen en Joost kunnen trots zijn op het door hen georganiseerde feest. Wat zeker voor herhaling vatbaar is.