Vanwege het  coronavirus was de welkom avond voor nieuwe inwoners niet in het gemeentehuis. Maar ondernemer Apo Yilmaz had zijn restaurants Easy Dinner en Easy Italy opengesteld op zijn vrije maandag. Volgens de coronaregels mochten er 30 mensen in het restaurant.

Om 19.00 uur werden 25 inwoners van de wijken Bomenwijk/Groenswaard en Vondelwijk/Oranjewijk verwelkomt. Onder het genot van de lekkere koffie, cappuccino, thee en heerlijk gebak sprak burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis een welkom woord.

De nieuwe bewoners gaven op de vraag: waarom gekozen voor Waddinxveen? diverse antwoorden vooral rust, veel goede verbindingen, nieuw werk, een “groene” omgeving en hier woont mijn geliefde partner kwamen voor.

Na de burgemeester stelden de twee wijkplatform voorzitters Anja Dijkhuizen en Quirien Groenendijk zich voor en vertelden over het wijkplatform. Daarna werd de wijkplatformfilm vertoond. Ter afsluiting kregen alle aanwezigen een drankje en was er de mogelijkheid om nader met elkaar kennis te maken, op anderhalve meter afstand.

De bewoners gaven aan het te waarderen dat ze op deze wijze welkom werden geheten in Waddinxveen. En iedereen was vol lof over de gastvrijheid van Apo Yilmaz en zijn personeel.

Om 20.30 uur startte de tweede groep met bewoners van de wijk Zuidplas/Triangel in restaurant Easy Italy, en op 6 juli volgen nog twee groepen.